17 type collega's op het werk

Sommige collega's ben je misschien liever kwijt dan rijk, maar de meesten heb je gewoon ontzettend hard nodig. En ja: sommigen daarvan wat meer dan anderen ... Deze 17 types collega's hebben we allemaal nodig, omdat ze ons elke keer weer door de werkdag helpen.

1. De collega die altijd alles weet
Je weet niet hoe hij het doet, maar deze collega is altijd van alles op de hoogte. Beslissingen van de bazen, nieuwe vacatures of trouwplannen van een collega, hij weet het allemaal. En het beste is: hij wil die informatie maar al te graag met jou delen.

2. De collega die altijd goedgezind is
Je kent 'm wel: die ene persoon die nooit kwaad is en je nooit afblaft. Integendeel, hij is altijd vriendelijk, opgewekt én optimistisch. Als je nood hebt aan een opkikkertje, dan weet je bij wie je moet zijn.

3. Het luisterende oor
Problemen, moeilijkheden, ergernissen? Dan kan je bij deze collega terecht. Hij zal altijd naar je luisteren, zonder te oordelen. Plus: je kan zeker zijn dat hij zwijgt als je dat vraagt.

4. De collega die altijd de waarheid zegt
Wil je een eerlijke mening over je werk? Dan moet je bij deze collega zijn. Hij zal nooit tegen je liegen of verbloemen wat hij echt denkt. En hoe hard dat soms ook is, het is wel noodzakelijk om te weten waar je staat.

5. De hulpvaardige collega
Zit je vast bij een bepaalde taak, zie je het even niet meer zitten of kan je het gewoon niet alleen? Dan kan je terecht bij dit type collega, die altijd bereid is om iedereen uit de nood te helpen. Ook al heeft hij zelf pakken werk liggen, hij zal je niet ontgoochelen.

Ontdek ze allemaal op Newsmonkey