20 onmisbare reisapps

Papieren reisgidsen, geprinte vliegtuigtickets en verfrommelde wegenkaarten liggen voor de moderne reiziger in een ver verleden. Vakantie plant u tegenwoordig met uw smart-phone en een handvol apps.

1. Packing Pro
Aan een mooie reis gaat vaak een helse inpaksessie vooraf. Dankzij Packing Pro vergeet u nooit meer uw paspoort, geld, bankkaarten, de juiste kleren en de nodige gadgets. De app helpt u bij het maken en beheren van een overzichtelijke inpaklijst.

2. Zeker op Reis
Met deze app hebt u overal de belangrijkste (medische) gegevens bij de hand. Noodnummers, medicatie- en vaccinatieoverzicht, landeninformatie, contactgegevens van ambassades en praktische tips voor op reis zijn geïntegreerd in deze applicatie van Nederlandse makelij.

3. XE Currency
Weet u hoeveel Zweedse kroon of Turkse lira honderd euro is? Dankzij XE Currency hoeft u dat niet te weten. Deze handige tool rekent vliegensvlug vreemde valuta om.

4. Tipulator
Te veel fooi geven is in Japan beledigend, terwijl het in de Verenigde Staten net wordt toegejuicht. Maar hoeveel fooi moet u nu precies geven in het buitenland ? Tipulator geeft het antwoord.

5. Splitwise
Met vrienden of reisgezellen op stap of op restaurant ? Splitwise is een handige tool die u toelaat heel eenvoudig de rekening te delen. Zelf onthouden wie nu precies wat betaald heeft, kan tot discussies leiden, en daar hebt u - zeker op vakantie - uiteraard geen zin in.

Ontdek de andere apps op Knack Weekend