5 trends voor kantoorinrichting

Flexibel, gezond, ruimte voor ontspanning... Wat zijn de trends op het gebied van kantoorinrichting die echt gaan doorzetten?

Integratie van technologie op de werkplek
Het netjes wegwerken van stroomkabels is een mooi begin, maar daar houdt de integratie niet op. De verwachting is dat we steeds meer werkplekken zien waar de technologie in verwerkt zit. Zoals bijvoorbeeld een draadloos oplaadstation voor een mobiele telefoon of tablet die in het bureau zit. Een bureau met een multimedia touchscreen erin verwerkt klinkt misschien als toekomstmuziek, maar dit soort samensmeltingen zullen we het komende jaar steeds meer gaan zien.

Echte tuinen op kantoor
Het belang van groen in de werkomgeving is iets waar veel bedrijven inmiddels van op de hoogte zijn. De zuurstof in de planten zorgt voor een gezondere werkomgeving voor medewerkers en de kleur groen geeft een positief en energiek gevoel. Ook het komende jaar zullen we binnen in de kantoorruimte, meer ‘buiten’ tegenkomen. En dat gaat verder dan planten, want het komende jaar is kantoormeubilair dat gemaakt is van natuurlijke elementen zoals hout een echte hit. Ook de verticale tuin en het indoor kruidentuintje zullen we steeds vaker gaan zien.

De flexibele inrichting
Kantoorruimtes moeten steeds flexibeler zijn: het meubilair moet gemakkelijk te herschikken zijn en op meerdere manieren ingezet kunnen worden. Vooral bedrijven met een open kantoorruimte verwachten een hogere mate van flexibiliteit van hun meubilair. Verplaatsbare wanden, krukken die gemakkelijk meebewegen en te verplaatsen zijn, zit-sta bureaus, modulaire werkplekken en multifunctioneel meubilair zijn maar een aantal opties die het komende jaar aan populariteit zullen gaan winnen.

Lees verder