6 originele traktaties voor op kantoor

Wie jarig is of iets te vieren heeft, trakteert. Maar wat als je het iets gezonder of origineler wil aanpakken dan met taart of een pak koekjes?

Van Scroppino's tot gevulde slabladeren: Metro Lifestyle tipt traktaties die nét even anders zijn. Drie keer raden wie straks de favoriete collega is.

1. IJSHOORNTJES
Niets klinkt zo aanlokkelijk als ijs. Aangezien dat alleen niet erg handig is zonder grote vriezer binnen handbereik, kan je ijsjes ook anders inzetten. Schaf voor deze gezondetreat ijshoorntjes aan en vul een grote kom met vers fruit. Neem deze mee naar je werk, daar kunnen je collega’s de hoorntjes zelf vullen met ijs. Chocoladesaus en slagroom als topping: yum!

2. POMPOENKOEKJES
Als je collega’s de fameuze Pumkin Spice Latte drinken alsof het water is, zijn koekjes van pompoen de perfecte aanvulling. Zeker nu het herfstweer in aantocht is. Een goed recept voor de traktatie vind je hier.

3. FRUITSPIEZEN
Makkelijker wordt het bijna niet met deze gezonde traktatie. Voor (seizoens)fruit klop je aan bij een groenteboer in je buurt. Rijg de fruitsoorten aan spiesjes. Je kunt de fruitstaven eventueel nog wat aankleden met een zelfgemaakt sausje.