63% van secretaresses vindt het belangrijk om op Secretaressedag in de bloemetjes gezet te worden door hun baas

Bij een recente rondvraag bij de lezers/bezoekers van AssistantClub.be blijkt dat 78,6% op Secretaressedag door hun baas in de bloemetjes wordt gezet.

59% van de ondervraagden krijgt bloemen, 26% een opleiding/training, 12% een etentje, 10% chocolade.
Dit ligt niet helemaal in lijn met wat ze graag zouden krijgen:
1. 53% bloemen
2. 34% etentje
3. 23% opleiding
4. 15% parfum
5. 8% chocolade
Bij 10% maakt het niet uit wat ze krijgen. Het is de attentie die telt.

Doorheen de jaren kende het beroep van secretaresse een grote evolutie. De dag van vandaag kunnen we niet meer van secretaresse spreken maar gebruiken we eerder het begrip 'assistant'. Als we naar het takenpakket kijken van de 'nieuwe secretaresse' zien we dat dit heel wat uitgebreider is geworden dan het takenpakket die een gewone secretaresse 20 jaar geleden had. De 'assistant' levert de dag van vandaag een belangrijke toegevoegde meerwaarde.

Toch krijgt de naam 'Secretaressedag' (rating score van 2,3/3) de voorkeur op '(Management) Assistant Day' (rating score van 1,7/3).   

We vroegen ook welke naam beter zou passen voor deze feestdag?
Hieronder enkele reacties:

  • Management Assistant Day
  • Elke secretaresse is sowieso een polyvalente duizendpoot... Misschien iets in die richting? Doch de huidige benaming is ok.
  • Ik denk dat de term zo breed mogelijk moet zijn aangezien het gaat om alle ondersteunende administratieve/secretariële "krachten" binnen een firma. Een beter passende naam kan ik zo dadelijk niet bedenken.
  • Op de 3de donderdag van april worden alle kantoormedewerkers beloond met een geschenkje, dus wij veranderden de naam reeds naar "administrative assistant day".
  • Assistant Day is iets universeler, gaat dan evengoed over marketing assistants en niet alleen secretaresses
  • Waarom moet een assistent gevierd worden en de andere medewerkers niet? De secretaressedag moet absoluut afgeschaft worden. ik vind het zelfs denigrerend...
  • Voor mij hoeft er geen Secretaressedag of Assistant Day te zijn. Dagelijkse waardering is zeker zo belangrijk !
  • Afschaffen alle 'dagen van ...' maar overgaan naar centrale 'dag van de medewerker'

Deze enquête werd gehouden onder de lezers en bezoekers van AssistantClub.be. In totaal hebben 487 assistants deelgenomen.