9 voordelen van water drinken

Doe jij ook mee aan Tournée minérale?
Een ganse maand geen alcohol drinken ...
Als je dan toch gezond wil doen, probeer je dan vooral te beperken tot het drinken van water (en geen frisdranken)!

Waarom water drinken?

1. Verhoogt je energie
Uitdroging laat je moe voelen, waardoor je niet zo productief kunt zijn als je graag zou willen. Maar het drinken van water kan je hart helpen om het bloed effectiever rond te laten pompen en kan tevens helpen bij het transport van zuurstof en andere belangrijke voedingsstoffen naar je cellen, met als resultaat een verhoogde productiviteit, omdat je helderder na kunt denken, je bent alerter en je kunt je beter concentreren. 

2. Helpt spieren en gewrichten
Het drinken van water helpt bij het voorkomen van kramp en smeert de gewrichten in je lichaam.

3. Versterkt je immuunsysteem
Verschillende studies stellen dat het drinken van water kan helpen in het gevecht tegen de griep en andere kwalen en kan zelfs helpen tegen hartaanvallen, ademhalingsziekten, darmproblemen en reuma. De beste voordelen kunnen worden behaald als je een paar schijfjes citroen in je water doet. Water drinken is dus belangrijk voor je immuunsysteem.

4. Vermindert nierstenen
De laatste tijd neemt het aantal pijnlijke nierstenen toe. Een van de redenen zou kunnen zijn dat mensen niet genoeg water drinken. Wat is precies het verband? Nou, water verdunt de zouten en mineralen in je urine die de harde kristallen vormen, die ook wel bekend staan als nierstenen. Nierstenen kunnen niet gevormd worden in verdunde urine.

5. Calorie beheersing
Obesitas is een bijdragende factor aan veel verschillende gezondheidsaandoeningen van vandaag de dag. Maar water drinken kan je stofwisseling versnellen en kan je voller laten voelen, waarmee het je helpt in het behalen van je doelen met betrekking tot gewichtsverlies.

 6. Stralend haar
Of je nou stralend haar wil, een jongere huid, een gezonder lichaam (of natuurlijk alle drie), puur, zuiver water is ’s werelds beste beauty elixer.

7. Water drinken geeft je goede zin
Als het lichaam optimaal functioneert, zul je je geweldig voelen en zul je gelukkig zijn! Het mag dus duidelijk zijn dat water gezond is.

8. Verbetert de teint van je huid
Water drinken hydrateert je huid, houdt de huid fris, zacht, stralend en glad. Lost tevens rimpels op. Het is daadwerkelijk de beste anti-aging behandeling die er bestaat!

9. Water spoelt gifstoffen weg
Water verwijdert afval door zweer en urine, wat het risico op nierstenen en urineweginfecties verkleint.

Bron: Gezond10