Amazings: doe eens wat met LEGO® stenen !

Amazings is het bedrijf van cabaretier en LEGO Certified Professional Dirk Denoyelle

Dirk werd in de jaren negentig wereldberoemd in Vlaanderen met zijn stemmenimitaties, maar verlegde vanaf 2000 zijn actieterrein naar humor voor het (internationale bedrijfsleven).  Intussen was hij, vaak begeleid door zijn vaste toetsenman Kris De Jean, te gast bij honderden bedrijven en congressen in zowat elk land van Europa. Vooral de formule "The Funny Guy in between Speeches" slaat aan: tussen de sprekers door maakt Dirk komische maar respectvolle samenvattingen van wat er net gezegd is, wat tegelijk zorgt voor de nodige ontspanning, én voor versterking van de boodschap. Dat Denoyelle zestalig is, is daarbij mooi meegenomen.

Maar sedert 2007 is Dirk ook een van de amper 15 LEGO Certified Professionals ter wereld. Via zijn bedrijf Amazings - 6 voltijdsen intussen - maakt hij kunstwerken met de beroemde Deense blokjes voor tal van toepassingen, van schone kunst tot beursstanden.

Zo mocht hij voor Roche Diagnostics in Rotkreuz (CH) de nieuwe Cobas e801 lanceren.  De wereldwijde salesforce maakte kennis met Denoyelle als Master of Ceremony, kreeg een brainstormsessie voorgeschoteld gebaseerd op LEGO Serious Play ®, en een komische show waarin het nieuwe toestel werd onthuld. Als klap op de vuurpijl kregen de aanwezigen ook nog eens een professionele bouwdoos mee naar huis, waarmee ze de e801 zelf in hun eigen land met LEGO steentjes konden bouwen. In tal van landen is dat LEGO model intussen op beursstanden te bekijken geweest: LEGO trekt nu eenmaal de aandacht, en het is in dit geval een pak goedkoper dan het echte toestel de wereld rond te sturen.

Na de verbouwing van het Parijse Hilton Paris Opéra, plaatste Amazings daar een hele zomer lang een kunsttentoonstelling. Naast een vijf meter hoge parodie op een schilderij van Rubens, stonden er bijvoorbeeld ook bustes van Chaplin, Laurel en Hardy en ... George Clooney. Allemaal gemaakt met tienduizenden LEGO steentjes. Het hotel werd ook op schaal 1:50ste nagebouwd, en een nog kleinere bouwdoosversie van 2500 steentjes was ter plaatse verkrijgbaar. Die laatste zijn intussen wereldwijd een collectorsitem geworden.

De gepersonaliseerde bouwdozen (en -doosjes) worden steeds populairder. Amazings mocht al werken voor bedrijven als ESA, Deme, Fedex, Hilton Worldwide en ABB, maar ook kleinere lokale ondernemingen en musea als het STAM in Gent of de Kunstlinie Almere Flevoland. Voor deze laatste bouwde het team van Amazings de hele stad na in een LEGO maquette met een oppervlakte van 35m2, ontwikkelden ze workshops én -alweer - een aangepaste give-away.

Voor meer informatie: info@amazings.eu - www.amazings.eu