Analyseer uzelf in 7 stappen

Voorbereiding is de eerste stap tot succes. Immers wie niet voorbereid is, loopt een groot risico om af te gaan. Bij een sollicitatie is het belangrijk om eruit te springen, om te overtuigen dat u de beste man/vrouw voor de job bent. Dit lukt het best als u vooraf een analyse maakt van uzelf en uitmaakt wie u bent en wat u wilt.

Wat wilt u?
"Vertel me eens wat meer over uzelf" is zowat de meest gehoorde openingszin in een sollicitatiegesprek. Ondanks de evidentie van deze ijsbreker geraken heel wat kandidaten er niet uit omdat ze veel te breed uitweiden. Het is daarom belangrijk om vooraf uit te maken wat u wilt en welke aspecten van uw karakter, ervaring, hobby's en opleiding u het meest gekwalificeerd maken voor de functie die u ambieert.

Sterke troeven?
Beoordeel uzelf op het vlak van opvoeding en opleiding, professionele ervaring waarbij ook uw werk als jobstudent of als vrijwilliger meetellen en interpersoonlijke en contactvaardigheden. Maak een lijstje van de zaken waarin u goed bent en illustreer ze met concrete ervaringen. Belangrijk is dat u uw sterke punten terugvindt in de vereisten van de vacatures waarop u reageert.

Waar bent u minder goed in?
Het is al niet gemakkelijk om uw zwakke kanten op te biechten aan mensen die u nauw aan het hart liggen, laat staan aan iemand die u voor de eerste keer ontmoet. Toch wordt in bijna elk sollicitatiegesprek gevraagd naar uw zwakke kanten. Zorg daarom voor een kort maar duidelijk overzicht van uw zwakke kanten en toon dat u ze aanpakt. Als planning niet uw sterkste troef is, onderken dit dan, maar bereid ook een remedie voor waardoor u dit nadeel opvangt. Hierdoor maakt u troeven van uw minder sterke kanten.

Waar wilt u naartoe?
Maak een lijst met de vijf meest belangrijke criteria die u hanteert bij het selecteren van een jobaanbieding. Hou rekening met zowel uw niet professionele prioriteiten, als uw professionele carrière doelstellingen.

Welke functie of sector interesseert u?
Vraag uzelf af aan welke voorwaarden uw job moet voldoen. Waarom kiest u voor deze functie in dit bedrijf? Wat weet u over het bedrijf en de functie? Wat trekt u aan in de functie en de sector waarin het bedrijf actief is?

Welke werkomgeving vindt u leuk?
Het verschil tussen zich thuis voelen en met tegenzin naar het werk gaan wordt sterk bepaald door de werkomgeving of bedrijfscultuur. Het is belangrijk om te weten hoe de collega's met elkaar omgaan en welke de cultuur is in het bedrijf. Hiervoor moet u niet noodzakelijk eerst uitgenodigd worden voor een gesprek. Ook aan de hand van de vacature en andere vormen van bedrijfscommunicatie zoals het jaarverslag en de website krijgt u een beeld van de bedrijfscultuur. Ook van het taalgebruik kunt u een en ander afleiden.

Lanceer uzelf!
Na een grondige zelfanalyse kunt u aan de slag. Herzie uw CV, kijk uit naar interessante jobopportuniteiten via kranten, on line, uw relatienetwerk en schrijf u in bij gespecialiseerde rekruterings- en selectiebedrijven of interim-kantoren.

Gouden tips
Solliciteren is keihard werken en een job op zichzelf.
Een goede aanpak vraagt niet alleen een grondige zelfanalyse. Besteed ook veel aandacht aan uw CV waarin u al uw verwezenlijkingen en troeven als sterke meerwaarden moet voorstellen. Ken de markt waarin u solliciteert en onderzoek alle mogelijke opties om werk te vinden via het internet, jobbeurzen, rekruteringsspecialisten, vroegere docenten en andere relaties. Ontwikkel sterke interviewvaardigheden en bereid elk interview zeer grondig voor. U krijgt immers maar één kans als u uitgenodigd wordt. Een grondige zelfanalyse bezorgt u alvast een stapje voor op de concurrentie.

Bron: OfficeTeam