Antwerpen richt zijn eigen conventiebureau op

Antwerpen richt zijn eigen conventiebureau op, naar het voorbeeld van andere Belgische en buitenlandse steden. Antwerp Convention Bureau (ACB) zal de stad mee op de kaart zetten als congresstad. Het bureau zal  een verbindende rol spelen tussen enerzijds internationale bedrijven en organisaties die een congres willen organiseren en anderzijds de hotels, locaties en andere lokale dienstverleners.
Antwerp Convention Bureau (ACB) richt zich op binnen- en buitenlandse bedrijven en organisaties die van plan zijn om een congres, seminarie of meeting te organiseren in Antwerpen.

De organisatoren van een congres komen rechtstreeks bij ACB terecht, ofwel worden ze doorverwezen via Visit Antwerpen. Visit Antwerpen blijft inzetten op de nationale en internationale promotie van Antwerpen als congres- en meetingbestemming. Bovendien ondersteunt de stad Antwerp Convention Bureau bij de organisatie van stadsbrede, internationale meerdaagse congressen. 
 
ACB fungeert vervolgens als toegangspoort tot de verschillende lokale marktspelers. Het biedt organisatoren onafhankelijk, gratis advies en brengt hen in contact met locaties, hotels, luchtvaartmaatschappijen en andere dienstverleners die het best beantwoorden aan hun specifieke vereisten. Organisatoren kunnen daarna rechtstreeks contact opnemen met een leverancier of meteen een hotel boeken aan de beste tarieven via de booking desk op de website van ACB.