BCD Travel automatiseert terugbetaling van ongebruikte vliegtickets

Zakenreizigers en travelmanagers verliezen maar al te vaak uit het oog wat er gebeurt met hun ongebruikte vliegtickets. Dat is een verspilling, want meer dan 50% van de ongebruikte vliegtickets komt in aanmerking voor een (gedeeltelijke) terugbetaling, zelfs tickets voor de laagste prijs met strengere voorwaarden. Helaas weten zakenreizigers en travelmanagers vaak niet dat ze om een terugbetaling kunnen vragen, waardoor het geld verdwijnt in de portefeuille van de luchtvaartmaatschappijen. Daarom heeft BCD Travel een service om ongebruikte tickets te traceren. Deze service automatiseert de terugbetaling van ongebruikte vliegtickets.   

Als een ticket niet gebruikt wordt, bijvoorbeeld vanwege een wijziging door de luchtvaartmaatschappij of een verandering in de reisplannen van de passagier, kunnen zelfs nonrefundable tickets in aanmerking komen voor een gedeeltelijke terugbetaling. Veel bedrijven weten echter niet dat ze een terugbetaling kunnen aanvragen.

“Het gebeurt regelmatig dat reizigers en bedrijven geen terugbetaling aanvragen voor ongebruikte vliegtickets, terwijl ze daar wel recht op hebben. Onze ticket tracker service werkt als een vangnet, ook voor bedrijven met een laag tariefbeleid. Wij kunnen lage tarieven boeken en toch een (gedeeltelijke) terugbetaling garanderen in geval van annulering of omboeking”, legt Stewart Harvey uit, President EMEA bij BCD Travel. “Luchtvaartmaatschappijen kunnen een hoop extra geld verdienen door deze bedragen te behouden zonder een service te verlenen. Ze bieden de terugbetaling zelf dan ook niet proactief aan. Daar willen wij bij BCD Travel iets aan doen: wij zorgen ervoor dat onze klanten alle terugbetalingen ontvangen waar ze recht op hebben en bieden ze een duidelijk overzicht van de totale waarde ervan.”

De BCD ticket tracker service werkt als volgt: BCD Travel identificeert alle mogelijke terugbetalingen van ongebruikte of gedeeltelijk gebruikte vliegtickets. Reizigers hoeven geen aandacht te schenken aan de annulerings- of terugbetalingsvoorwaarden, want BCD zorgt automatisch voor de terugbetaling. Dat bespaart bedrijven geld en moeite. BCD biedt daarnaast ook in DecisionSource, het zakelijke intelligentie- en beveiligingssysteem, een rapport met de financiële voordelen van deze tricket tracker service. Dit biedt travelmanagers weer een extra tool om de prestaties van hun reisbeleid te meten en te verbeteren.