Contact met collega’s reden om weer naar kantoor te gaan

De zomervakanties zitten er (bijna) op en Nederland gaat weer aan het werk. Vervelend? Veel Nederlandse kantoorwerkers kijken er ook naar uit. Werk heeft namelijk een belangrijke sociale factor. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft regelmatig contact met collega’s buiten het werk om, een derde ziet collega’s zelfs vaak. 

Ruim elf procent van de Nederlanders ziet het kantoor als een belangrijke ontmoetingsplek en bijna veertien procent heeft zelfs weleens een liefdesrelatie gehad met een collega. Dat blijkt uit recent onderzoek onder Nederlandse kantoorwerkers van Ricoh.

Sociaal element
Ondanks alle technologische mogelijkheden om tegenwoordig plaats- en tijdonafhankelijk (samen) te werken, is het sociale element de belangrijkste reden voor Nederlanders om het kantoor boven een thuiswerkplek of andere werkplek te verkiezen. Belangrijkste voordelen van werken op kantoor: persoonlijk overleggen met collega’s (61 procent) en de goede faciliteiten (35 procent). Minder effectief vergaderen met collega’s, niet alles meekrijgen (beide 22 procent), niet bij alle gegevens kunnen (21 procent) en het ongezellig vinden om elders te werken (veertien procent), worden genoemd als belangrijkste belemmeringen van een werkplek buiten kantoor. Ruim vijf procent geeft aan zich zelfs weleens eenzaam te voelen tijdens het thuiswerken.

Lees verder op Managersonline