De 10 grootste ergernissen in een open kantoor

Grote kantoorruimtes waar iedereen elkaar kan zien en horen zijn voor veel mensen een echte nachtmerrie. Volgens een recent onderzoek van Fast Company zijn dit de 10 voornaamste redenen waarom een open kantoorruimte zo gehaat wordt...

1. Het kabaal
Het lawaai van mensen die typen, niezen, hoesten, eten of telefoneren maakt het voor heel wat medewerkers onmogelijk om zich te concentreren.

2. De onderbrekingen
Een collega die even langsloopt om wat te vragen of om het verhaal over zijn buurman in geuren en kleuren te kunnen vertellen blijkt doodnormaal te zijn. Alle letterlijke hindernissen zijn verdwenen dus niemand voelt zich geremd om elkaar te storen.

3. Geen privacy meer
Je leert jouw collega's wellicht beter kennen dan je lief is. Uiteraard is privacy ver te zoeken als je allemaal op elkaar gestapeld bent. Even rustig onderuitzakken of eens diep zuchten valt al snel op.

4. Een gesprek vermijden is onmogelijk
Indien je niet wilt versleten worden voor een asociale medewerker dan heb je tegenwoordig geen keuze meer om deel te nemen aan een gesprek. Het maakt niet uit of je zin hebt om te praten of niet. Het maakt trouwens niet uit of je wilt werken of niet.

5. Iedereen kan je scherm zien
Blijkbaar vindt niemand het een probleem om mee te kijken over je schouder als je aan het werken bent. Afhankelijk van hoe je zit kunnen er soms wel 10 mensen jouw scherm zien.

Lees verder op HR community