De 7 succesfactoren van de moderne PA

Je kunt een hele bibliotheek vullen met alle boeken die de laatste twintig jaar zijn verschenen over changemanagement en leiderschap. En al deze boeken hebben vroeg of laat de zin opgenomen: ‘managers worden in een steeds hoger tempo geconfronteerd met verandering’ of ‘de enige constante is verandering’. Een cliché maar daarom niet minder waar.

De buitenwereld verandert voortdurend en je hebt daarop te anticiperen, anders mis je de boot. Om in de ‘waterige’ analogie te blijven: stilstaand water gaat stinken.

Een beter woord dan verandering is ontwikkeling. Verandering impliceert dat het allemaal niet goed is. Bij ontwikkeling bouw je voort op het goede en ontwikkel je naar een nieuw level. Daar is niemand op tegen.

Waar past de PA in dit verhaal?

In zijn boek ‘De opgeruimde geest’, stelt Daniel Levitin dat wij in deze tijd lijden aan cognitieve overbelasting. We krijgen dagelijks zulke duizelingwekkende hoeveelheid informatie over ons uitgestort dat succes nu met name wordt bepaald door de mate waarin we in staat zijn deze informatie te filteren en ons te focussen op de zaken die echt van belang zijn. De succesvolle manager omringt zich met mensen die in staat zijn om deze rol over te nemen.

De moderne PA vervult deze rol. In de vorm van een Personal Change Agent. De PCA ontlast, ondersteunt en adviseert de leider bij de implementatie van verandering.

Lees verder