De Magie van Kerst & Kerst Recepten van het Switzerland Convention & Incentive Bureau

 

Waarom is een Zwitserse Kerst toch zo magisch?
De sneeuw die blinkt onder de stralende zon, nachtelijke sleetochtjes met fakkels, de lichtjes van onze steden bij nacht, het panorama van de Alpen bij dag, onder onze droomhotels te vergeten die u een koninklijk onthaal bezorgen. In Zwitserland rijmt de Kerst periode op patisserie: peperkoek voor Sint Nikolaas en vooral de kleine Kerstgebakjes die te vinden zijn tijdens de hele eindejaar periode. Vanille Croissants, Kaneel sterren, Sablés, Hanenkammen met Anijs, Macarons met nootjes, Milanais (Mailänderli), Miroirs of Coquins (Spitzbuebe) met konfituur … het is een lange lijst. Er bestaan zelfs kookboeken die enkel deze lekkernijen opnemen!

Het Switzerland Convention & Incentive Bureau stelt u graag twee soorten Kerstkoekjes voor zodat u ze bij een volgend bezoek mee naar huis kunt nemen.

De Milanais (Mailänderili)
De Mailänderli maken reeds een goede 600 jaar deel uit van de Kerstkoeken die het hoogst staan aangeschreven in Zwitserland. Lang geleden ging een Helvetische delegatie naar Milaan en bood de Hertog van Milaan enkele van deze ronde koekjes aan. Jaren later ontdekte Catherine de Médici, de toekomstige koningin van Frankrijk, deze lekkere koekjes in Firenze. Sindsdien zijn het ook de favorieten van de Zwitsers die ze de «Mailänderli »noemen.
Ontdek het recept.

De Tirggel
De Tirggel is versierd met een donkere lijnen motief. De oorsprong van dit koekje is te vinden in 2 500 voor Christus. Er werden zelfs Tirggel recepten teruggevonden uit de tijd van de Egyptenaren. Het is een klassiek Kerstkoekje en wordt ook door atleten als een tussendoortje gegeten.
Wacht niet langer.

De Magie van Kerstmis voor uw vergaderingen in december
Vanaf eind november schitteren de kleine en grote steden in hun mooiste kerstversiering en vindt men er kerstlichtjes en kerstmarkten. Montreux en Basel zijn de mooiste en de beroemdste in Zwitserland.
Men is geneigd om « zon » bestemmingen op te zoeken voor vergaderingen in november en december om het grijze weer achter te kunnen laten. Maar wij raden u aan van alle kerst animatie in onze steden te komen genieten. zonder een cent meer te moeten betalen worden uw deelnemers ondergedompeld in een feeërieke sfeer en vinden ze een magisch decor van versierde stalletjes, kerstlichtjes en animaties.

Montreux en Basel zijn trouwens niet de enige vergaderbestemmingen met een kerstmarkt traditie. U kunt de Kerst Magie ook vinden in Zürich, Genève, Bern, Luzern of Lausanne.

Voor meer informatie over Zwitserland, land van meetings & incentives, surfen naar http://www.myswitzerland.com/meetings