De negen meest vieze plekken van kantoor

We besteden veel tijd aan het schoonhouden van ons huis, maar we vergeten vaak een andere plek waar we toch zo’n 40 uur per week doorbrengen: onze werkplek. 

Helpling heeft de negen meest vieze plekken op het kantoor op een rij gezet.
 
Uw lievelingsmok 
Heeft u een favoriete theemok die u liever niet in de vaatwasser zet, omdat hij dan de volgende dag misschien op het bureau van een collega belandt? Bah. Uit onderzoek blijkt dat twintig procent van alle mokken besmet zijn met gezichtsbacteriën, ook als ze afgespoeld zijn met heet water. 

Uw koptelefoon 
Het is niet ongebruikelijk dat collega’s koptelefoons of headsets delen. Toch is het aan te raden om dit soort voorwerpen niet uit te lenen aan collega’s. Zorg voor een eigen, vaste koptelefoon en bewaar deze op een vaste plek. Bacteriën gaan op de vrije loop dankzij huidschilfers, zweet en oorsmeer. 

Kauwen op pennen
Een op de vijf werknemers stopt wel eens - zonder daarbij na te denken - een pen in zijn of haar mond. Pennen gaan letterlijk van hand tot hand door het hele kantoor en zijn daarom niet bepaald hygiënisch. 

De printer
Het is vaak dringen bij de printer: iedereen wil zijn of haar exemplaren op tijd gedrukt hebben. Hierdoor wordt de gemiddelde printer en kopieermachine tot 300 keer per dag aangeraakt. Dit maakt het een broedplaats voor vervelende bacteriën. 

Het toetsenbord 
Toetsenborden zijn berucht voor het herbergen van bacteriën, vooral omdat we de toetsen ongeveer acht uur per dag constant indrukken en veel mensen eten achter hun computer. Huidcellen, voedselresten en zweet zorgen ervoor dat bacteriën zich in de relatief kleine ruimte snel verspreiden. 

De koelkast op werk 
Druipende tupperware bakjes, beschimmelde pakken yoghurt en sandwiches waar paddenstoelen opgroeien. Bacteriën genieten van een dergelijke omgeving. 

De kraan 
Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat de kraan bij toiletten vaak viezer is dan het toilet zelf. Waarom? De kraan is het eerst wat u aanraakt als u klaar bent op de wc. Hoe meer mensen erop een dag naar het toilet gaan, hoe viezer de kraan wordt. 

De magnetron 
Havermout als ontbijt, soep voor de lunch, een kant-en-klare lasagne als avondeten: in de magnetron komen alle smaken en geuren op een dag voorbij. Bacteriën hebben warmte nodig om te overleven en dat vinden ze in de magnetron. 

De wc 
Misschien een open deur, maar het toilet is niet in elk kantoor een zen-paleis. Ruim de helft van de werknemers stelt het toiletbezoek liever uit dan dat zij op het werk hun behoefte doen. Meer dan 60 procent ergert zich aan een vieze en onfris ruikende plee op het werk.

Lees het volledige artikel op Managersonline