De wandelvergadering

Een half uurtje wandelen met een collega, en dan vergaderen, dat is vele malen effectiever dan je samen opsluiten in een muf vergaderhok. Wandelend vergaderen is populair in Silicon Valley en door onderzoekers bewezen als effectief.

Op het dak van het nieuwe hoofdkantoor van Facebook ligt een wandelpad van iets minder dan een kilometer. Ook bij Twitter en onder politici is de wandelvergadering populair.

Minder oogcontact geeft meer openheid
Ook LinkedIn heeft een eigen wandelpad bij het hoofdkantoor, meldt The Huffington Post. De wandelvergadering is volgens de site zo effectief omdat er geen afleiding is, minder oogcontact zorgt voor meer openheid, er is een sterkere band tussen de gesprekspartners en het is nog gezond ook.

Volgens onderzoek op Stanford is de wandelvergadering ideaal voor het bedenken van creatieve ideeën. Wandelende proefpersonen kwamen met veel meer oplossingen voor problemen dan proefpersonen in een vergaderruimte.

Wel binnen blijven voor één antwoord
Overigens is de vergaderruimte weer effectiever voor het oplossen van problemen waar maar een antwoord mogelijk is. Bij LinkedIn worden de functioneringsgesprekken en vergaderingen waar een whiteboard of computer nodig is nog gewoon in een ruimte gehouden.

Ook LinkedIn-ceo Jeff Weiner is een liefhebber van de wandelvergadering. De traditie ontstond bij LinkedIn overigens uit noodzaak toen het bedrijf nog te weinig ruimte had en de vergaderruimtes altijd bezet waren.

Bron: Directiesecretaresse.nl