Dicht bij huis werken

Mensen staan steeds langer in de file op weg naar het werk. Een Belgische werknemer besteedt dagelijks gemiddeld een uur aan woon-werkverkeer. En bijna 1 op 4 werknemers denkt eraan om van job te veranderen om dichter bij huis te werken.

Heb jij ook zin om minder tijd te verliezen van en naar het werk?

De voordelen

Een kort woon-werktraject heeft heel wat voordelen. Je bespaart tijd. En die tijd kan je gebruiken om langer te slapen of uitgebreid te ontbijten. Zo begin je de werkdag rustig. 
Bovendien gebruik je je wagen minder, wat dan weer een positieve impact heeft op de luchtkwaliteit. En er is meer, want voor een korte afstand gebruik je vaker de fiets, waardoor je meer beweegt.
Onderzoek wijst uit dat wie minder dan 22,5 kilometer van huis werkt, heel wat minder risico loopt op overgewicht en een slechte fysieke conditie.

Praktisch

Zomaar je woning verkopen en een nieuwe stek dicht bij je werk zoeken is vaak geen optie. Toch kan je enkele dingen doen om je gemiddelde reistijd te verminderen.
Vraag bijvoorbeeld aan je werkgever of je enkele dagen per maand van thuis mag werken. En overweeg om te carpoolen met collega’s. Zo zorg je alvast voor één auto minder op de weg en heb je goed gezelschap, terwijl je de kosten deelt.
Of neem het openbaar vervoer. Zo kan je onderweg nog een dutje doen, wat lezen of een beetje werken. Op lange termijn kan je een job dichter bij huis zoeken.

Meer op Hebbes