Een spontane sollicitatiebrief: waarom wél en waarom niet?

Voordat we verder gaan over de zogenaamde spontane sollicitatie en de bijbehorende brief is het handig om te weten dat deze manier van solliciteren enkel is geschikt voor specifieke situaties. 

Je verstuurt namelijk een brief naar een bedrijf die hier in principe niet om heeft gevraagd: er is geen sprake van een vacature. Desondanks staan veel organisaties redelijk open voor dit soort sollicitaties. Die verdienen dan wel een andere aanpak dan bij een reguliere versie het geval is. Hieronder gaan we verder in op dit bijzondere fenomeen.

Wat is een spontane sollicitatiebrief?
Sollicitatiebrieven en bijbehorende curriculum vitae vormen vaak de aanleiding voor een werkgever om je al dan niet uit te nodigen voor een nader kennismakingsgesprek. Zo'n gesprek leidt dan misschien wel weer tot een nieuwe job, mits de zoeker en de zoekende elkaar op de juiste manier weten te vinden. Vrijwel altijd komen dit soort relaties tot stand naar aanleiding van een vacature en een sollicitatie op deze openstaande job. Dit is niet altijd het geval: sommige werkzoekenden besluiten een organisatie een spontane brief te schrijven. Hiermee solliciteer je niet direct op een functie, maar stuur je praktisch zomaar een brief naar een bedrijf met daarin jouw kwaliteiten en vaardigheden.

Lees verder