Gelukkig op het werk én in je leven: 6 tips

Ga jij elke dag naar je werk met een gezicht als een donderwolk? Of stap je vol blijdschap het kantoor binnen?

Als je van je job houdt en je bent gelukkig op het werk, dan zal dat een positief effect hebben op je leven. Het laatste wat je wil, is elke week 38 uur lang iets doen wat je ongelukkig maakt, in een omgeving waaruit je wanhopig graag wilt ontsnappen.

Oké, we moeten allemaal een inkomen hebben, en soms is dat belangrijker dan de perfecte job vinden – vooral als je een gezin moet onderhouden en rekeningen moet betalen. Maar dat betekent niet dat je genoegen moet nemen met een frustrerende en onbevredigende loopbaan. Het is dan ook aangeraden om een positieve verandering teweeg te brengen en die frons in een glimlach te veranderen. Zou het niet geweldig zijn als je naar je werk kon gaan met een glimlach op je gezicht, oprecht gelukkig met je job?

Een job hebben waarvan je geniet – of proactief stappen ondernemen om een job te vinden die beter bij je past – kan je ongetwijfeld zowel mentaal als fysiek een boost geven. Heb dus niet gewoon spijt van je carrièrekeuze, maar doe er iets aan! Zoek online informatie op, praat met vrienden, neem contact op met ons, en begin te werken aan wat je wil worden: gelukkig op het werk.

Gelukkig op het werk: hier zijn zes tips om in de professionele wereld om je heen wat meer geluk te creëren

  1. Ontwikkel je vaardigheden. Als sleur het overneemt en je niet vooruit geraakt, ga dan proactief op zoek naar opleidingen of probeer nieuwe kwalificaties te behalen. Je kunt een cursus volgen in een poging om een nieuw specialisme te ontwikkelen dat je interessant vindt, en vervolgens je uitgebreide cv gebruiken om een job te vinden waar je dol op bent.
  2. Omarm je werk. Misschien ben je niet gelukkig op het werk, maar dan nog is het belangrijk voor jezelf om je job goed te doen. Als je trots bent op je prestaties, kun je trots zijn op jezelf. Je moet je eigen prestaties erkennen, hoe klein ze ook mogen lijken (bijvoorbeeld wanneer je iets kunt doorstrepen op je ‘to do’-lijstje). Als jouw bijdrage niet waardevol was, zou je geen job hebben.

Lees verder