Gezondheidshype breidt zich uit naar kantoor

Werknemers hechten vandaag de dag meer waarde aan gezondheid en welzijn, zowel in het privéleven, als op de werkvloer. Dat is niet zo gek, want de grenzen tussen werk en privé worden steeds vager. Eén van de vier werknemers beschrijft zichzelf echter als iemand die thuis wel gezond leeft, maar op het werk ongezond blijkt uit recent onderzoek van Fellowes.

Hoe is het volgens deze medewerkers gesteld met de vitaliteit binnen organisaties? En wie draagt hier verantwoordelijkheid voor? Zeker als de gezondheid in het privéleven zo’n aandachtspunt is, mag dat op de werkvloer niet achterblijven.

Uiteindelijk is ieder mens eindverantwoordelijk voor zijn eigen geluk en gezondheid. Ook binnen de werkomgeving zie je dat medewerkers zichzelf op verschillende manieren motiveren voor een gezondere en actievere levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers die wearables dragen om bij te houden hoeveel traptreden ze lopen tussen meetings. Dit maakt ze actiever en meer bewust van hun beweging op een dag.
Een mooie ontwikkeling, ook voor organisaties. We weten immers dat mensen beter presteren als ze zich goed voelen en een gezonde levensstijl hanteren. Echter, ondanks die wetenschap blijkt dat veel organisaties weinig doen om de vitaliteit en een actievere houding van werknemers te faciliteren. Een aanzienlijke 85 procent van de medewerkers in het onderzoek vindt zelfs dat welzijn op de werkplek een hogere prioriteit in het bedrijf moet krijgen. Eén van de drie werknemers heeft het gevoel weinig tot geen controle te hebben over de gezondheid op het werk en legt de verantwoordelijk hiervoor bij de werkgever.

Lees verder op HRpraktijk