Grand opening Radisson Blu Hotel, Brugge


Op 15 november 2018 werd op feestelijke wijze de Grand Opening van het Radisson Blu Hotel, Brugge gevierd. Dit gloednieuwe hotel, dat deel uitmaakt van de site in volle ontwikkeling ‘Nieuw Brugge’, is voorzien van 109 kamers evenals 6 vergaderzalen. Het hotel ligt op wandelafstand van het historische centrum. Samen met een uiterst goede bereikbaarheid, vormen dit dé troeven van Radisson Blu Hotel, Brugge. 
De ontwikkeling werd gerealisseerd door het Limburgse Group GL, onder leiding van Ghislain Lenaers.
 
GL Hospitality (onderdeel van Group GL) staat in voor de uitbating van de hotels binnen de groep. Deze bestaat momenteel uit 6 verschillende vrijetijds- en zakenhotels in België, met meer dan 150 mensen in dienst te Hasselt, Luik, Wavre en dus Brugge.  

Hotel
Het stijlvolle design van het hotel werd ontworpen door Crepain Binst Architecture uit Antwerpen. Het interieur weerspiegelt de typische Radisson Blu eigenschappen. Details met een knipoog naar Brugge werden opgenomen doorheen het hele hotel, waaronder de reliëfdruk van het stadsplan op de muren van elke kamer die de hotspots van enkele populaire attracties highlight, vergaderzalen genoemd naar Brugse attracties, etc. 
Overnachten kan in één van de 109 stijlvolle kamers. Het hotel beschikt over verschillende kamertypes, waaronder tevens 19 familiekamers en 3 unieke suites op de 11e verdieping. Hiermee wordt er ingespeeld op de vraag van de toeristische én buitenlandse gast. 
Alle kamers zijn voorzien van het stijlvolle Radisson Blu design en uitgerust met gratis Wifi, koffie-& theefaciliteiten, flatscreen TV en een rustige werk- & ontspanningsplek. De badkamer is gerieflijk ingericht met regendouche, haardroger en Radisson Blu badproducten. De gasten kunnen tevens gratis gebruik maken van de hotelfitness (+/- 30 m2). 
De hogere kamertypes bieden meer ruimte (30-47m²) en zijn tevens voorzien van een Nespresso koffiemachine, bad én douche, alsook badjas en slippers, voor een extra comfortabel verblijf.  
Dagelijks wordt er een voortreffelijk “Radisson Super” ontbijtbuffet met een uitgebreid aanbod warme, koude en gezonde producten geserveerd. 

À la carte restaurant  « Black Swan » 
Het à la carte restaurant, verwijzend naar de zwarte zwaan die voorheen op de reien zwom alsook naar de Brugse (huis)gin, biedt gasten een unieke restaurantervaring. Het restaurant biedt een 40-tal plaatsen en serveert dagverse én huisgemaakte Belgische en Vlaamse gerechten.  
Daarnaast is het hotel tevens uitgerust met een sfeervolle lounge bar, waar een assortiment van typische Belgische bieren alsook de Brugse Black Swan gin aangeboden worden.  

‘Experience meetings by Radisson’ in unieke vergaderzalen  
Ontdek het beste van Radisson Meetings in één van de 6 vergaderzalen, verspreid over twee verdiepingen, waaronder de ruime en unieke 12de (bovenste) verdieping. Deze rooftopzalen beschikken over een terras en bieden een adembenemend uitzicht over het pittoreske Brugge. Met een totale capaciteit van 104 deelnemers, zijn alle zalen volledig uitgerust met daglicht, snel en gratis WI-FI netwerk en moderne A/V technologie te wachten. Alle zalen zijn zeer flexibel en kunnen opgedeeld worden in multifunctionele zalen of gecombineerd worden met foyer en terras.  Door haar uitstekene locatie is het Radisson Blu Hotel, Brugge zeer goed bereikbbaar voor deelnemers die zowel met de wagen reizen als met de trein.. 
 
Radisson Meetings stelt de gast centraal en behandelt elke vergadering of evenement op een zeer persoonlijke en professionele manier met bovendien een toegewijde contactpersoon ter plaatse  Het concept ‘Experience Meetings’ van Radisson Blu garandeert een succes voor elke meeting of event. Een essentieel onderdeel van deze meetings is zonder twijfel het ‘Brain Food’. Een innovatieve benadering van gezonde food formules die samengesteld zijn door de chef om de efficciëntie en de concentratie van de deelnemers te bevorderen.  
 
Als ode aan Brugge hebben de vergaderzalen de namen toeristische attracties gekregen, oa ‘Belfort, Begijnhof, Concertgebouw, Minnewater, St-Jan én De Burg. 

Website Radisson Blu Hotel Brugge