Haal meer uit je dag

Wil je er vandaag een geweldige dag van maken? Dan kun je het beste gisteren beginnen. Met een beetje voorbereiding geef je jezelf een vliegende start. En niet alleen dat, de simpele beslissing dat morgen een geweldige dag gaat worden vergroot de kans dat het daadwerkelijk lukt.

Hierbij enkele tips om meer uit je dag te halen:

Laat je dag niet aan het toeval over.
Neem de avond van tevoren even de tijd om de dag door te nemen en op te schrijven wat je vandaag wilt bereiken. Schrijf 1-3 belangrijke taken op.

Geef jezelf een vliegende start.
Bereid je ontbijt de dag van tevoren voor en leg je kleding neer voor de dag.

Sta vroeger op.
Eerder opstaan dan normaal voelt heel productief. Je wint er tijd mee, en je dag voelt langer. Ga de dag van tevoren eerder naar bed om te voorkomen dat je juist mínder uit je dag haalt omdat je moe bent.

Doe direct iets constructiefs.
Dat kan van alles zijn. Sommige mensen vinden het fijn om de dag te beginnen met een meditatie of met wat beweging. Het is fijn om direct iets nuttigs te doen, omdat je dag dan al direct een beetje succesvol voelt.

Begin ’s ochtends aan je belangrijkste taak. 
Vraag jezelf af: welke taak brengt me dichter bij mijn doelen, of draagt op dit moment het meeste bij aan de kwaliteit van mijn leven? Pak die taak op, ook al vind je het een moeilijke of vervelende taak

Houd het simpel.
Veel uit je dag halen wil niet zeggen dat je moet rennen en vliegen, of je hoofd vol moet stoppen met verschillende taken tegelijk. Veel uit je dag halen betekent vooral dat je gestructureerd en gefocust werkt. Maak je niet druk, maak je rustig. Dan krijg je veel meer voor elkaar.

Maak er een paar goede gewoontes van. Je hoeft het niet te laten bij één super effectieve dag. Pak deze tips één voor één op, en maak er gewoontes van. 

Houd jezelf lekker upbeat.
Je dag voelt beter als je je lekker vrolijk, optimistisch en liefdevol voelt. Richt je op de dingen die goed gaan en ga van het goede uit. Laat je niet meeslepen door negativiteit of verlammende gedachten.

Bron: Sochicken