Hasselt zet in op zakentoerisme met lancering Meet in Hasselt

De lancering van Meet in Hasselt is een feit. Met Meet in Hasselt richt de stad zich op de zakelijke groepstoerist. Hasselt heeft namelijk heel wat te bieden op het vlak van vergaderzalen, hotels en teambuildingactiviteiten. Daarenboven bruist het in Hasselt van de innovatieve ideeën met verschillende kenniscentra zoals de UHasselt, de PXL, de Corda Campus en de recente incubator MIA-H.

Meet in Hasselt zal samen met het Belgian Limburg Convention Bureau (BLCB) het congrestoerisme in Limburg en Hasselt promoten en faciliteren. Deze nauwe samenwerking zorgt ervoor dat de aanwezige troeven in de stad optimaal benut worden voor zakelijke events. Samen zullen ze Limburg en Hasselt op de kaart zetten als verrassend vernieuwende vergader- en incentivebestemming.

“Het toerisme in Hasselt zit al een tijdje in de lift. Vooral recreatieve toeristen vinden al vlot de weg naar onze stad en daarom zetten we nu extra in op bedrijfstoerisme, een marktsegment waar Hasselt nog heel wat groeipotentieel in heeft.  Op deze manier kunnen we al onze troeven als goed bereikbare provinciehoofdstad met een gevarieerd aanbod nog breder uitspelen”, aldus burgemeester Vananroye.

Een bedrijf dat graag een zakelijke uitstap naar Hasselt wil plannen, kan hiervoor terecht bij de meetingconsulent voor een snel, objectief en kosteloos aanbod op maat. De experts van Meet in Hasselt kennen de stad door en door en stellen een programma op dat perfect aansluit op de vraag. Hun service gaat nog een stapje verder door samen met de klant op pad te gaan om de verschillende accommodaties uitgebreid te bekijken, en zo ook de stad beter te leren kennen.

“Onze nauwe samenwerking met de partners in de stad draagt natuurlijk bij tot dit verhaal. Dankzij deze samenwerking kennen we de stad op en top en kunnen we inspelen op wat bedrijven vragen. En niet alleen onze rechtstreekse partners winnen erbij, als bedrijven naar Hasselt komen betekent dat bijkomende inkomsten voor de verschillende handelszaken, eventlocaties en horeca in de regio. Meet in Hasselt ondersteunt bedrijven op zoek naar een unieke beleving en ondersteunt tegelijk de lokale economie”, zegt Karolien Mondelaers, schepen van Toerisme.

Vergaderen in een voormalige gevangenis, in de oude fabrieksgebouwen van Philips, in historisch erfgoed zoals abdijsite Herkenrode of midden in de Japanse Tuin behoren tot de mogelijkheden. De compactheid van de stad zorgt daarenboven voor een optimale bereikbaarheid tussen accommodatie, meetinglocatie en sociale activiteit.

Voor meer info:                        
Karolien Mondelaers, schepen van Toerisme, tel: 011/23 95 51, karolien.mondelaers@hasselt.be
Isa Dilworth, coördinator Meet in Hasselt,  011/23 96 67, meetinhasselt@hasselt.be