Het Nieuwe Werken: hoe ziet een kantoor anno 2016 eruit?

Het Nieuwe Werken is al langer aan een opmars bezig. Meer en meer bedrijven zien er het nut van in omdat het de efficiëntie en de tevredenheid bij de werknemers verhoogt. Het Nieuwe Werken heeft niet alleen impact op de dagelijkse werking, maar reikt veel verder. Een aangepaste kantoorinrichting maakt er ontegensprekelijk deel van uit. Wat zijn de prioriteiten? Een overzicht.

Resultaten op de eerste plaats
Het Nieuwe Werken gaat verder dan louter de kantoorinrichting. Het is een filosofie die erop gericht is mensen flexibliteit, vrijheid en verantwoordelijkheid te geven. Medewerkers worden niet beoordeeld of afgerekend op het aantal uren dat ze op kantoor zijn. De resultaten zijn van primordiaal belang. Je bepaalt zelf waar en wanneer je je werk doet en op het einde van de rit moet je resultaten kunnen voorleggen. Dat betekent uiteraard niet dat je nooit op kantoor bent. Goede afspraken waarin zowel de werkgever als de werknemer zich kan vinden, liggen aan de basis van Het Nieuwe Werken.

Medewerkers moeten zich thuis voelen
Dankzij flexibel werken of flexwerken verhoogt de productiviteit van je medewerkers. Er wordt hard gewerkt, tenminste als uw personeel zich te allen tijde thuis voelt op kantoor. Aangezien uw medewerkers vaak thuis werken, komt het erop aan om op kantoor dezelfde huiselijke sfeer te creëren. De werkvloer wordt een leefruimte waar je medewerkers zich op hun gemak voelen en graag komen werken. Dat merk je aan de tevredenheid, de efficiëntie en de resultaten.

Lees verder