Hoe vind ik gratis foto's voor mijn PowerPoint presentatie?

Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden. Foto’s en illustraties zijn een uitstekend middel om de aandacht van je publiek te trekken en van je presentatie een visueel pareltje te maken.

Alleen is het vaak tijdrovend om het gepaste beeldmateriaal te vinden. Een goeie tip is natuurlijk om bij Google afbeeldingen te kijken, maar het probleem daarbij is dat de kwaliteit van de foto’s niet altijd optimaal is. De beelden zijn meestal van een lage resolutie en worden onscherp als je ze op een bepaalde grootte gaat gebruiken. Bovendien is er ook een risico: zo maar beelden van het internet plukken kan een schending zijn van het auteursrecht.

Een andere mogelijkheid zijn professionele foto’s van een stockfoto website, die zijn rechtenvrij en perfect van kwaliteit maar kunnen je een flinke duit kosten.

Gelukkig zijn er alternatieven. Wij gingen voor jullie op zoek naar websites waar je gratis en legaal professionele en kwalitatieve stockfoto’s kunt downloaden. Schitterende beelden die je geen eurocent kosten en waarmee je met je PowerPoint iedereen van zijn sokken blaast.

Lees verder op de blog van Expert Academy