Indruk maken op je baas

Wil je eindelijk de waardering ontvangen die je verdient, en zou je graag hogerop komen op je werk? Laat je baas dan zien wat je in huis hebt en breng je carrière in een stroomversnelling.

Misschien val je gewoon niet genoeg op?
Vind je dat het tijd wordt voor een promotie, loonsverhoging of eindelijk eens een blijk van waardering van je baas, je chef of je manager? Kijk dan eens wat je kunt doen om meer op te vallen op een positieve manier!

Hieronder hebben we enkele tips die je helpen meer op te vallen op je werk. Door jezelf iedere dag opnieuw van je beste kant te laten zien zul je vroeg of laat worden opgemerkt, en zul je je carrière een stap verder brengen.

1. Toon initiatief op je werk
Een proactieve houding wordt gewaardeerd. Succesvolle mensen gaan werk niet uit de weg, maar stappen naar voren zodra er problemen moeten worden opgelost.

Probeer zelf meer initiatief te nemen en niet te wachten op ‘orders’ van je baas. Wees echter wel selectief met de projecten die je oppakt of opstart, niet ieder eigen initiatief wordt gewaardeerd.

Onthoud dat ieder initiatief dat je baas helpt tijd te besparen of meer winst te genereren doorgaans op prijs wordt gesteld. Toon initiatief door zelf research te doen, door je in te lezen, zelf plannen aan te dragen en het lef te tonen om moeilijke problemen goed op te lossen.

2. Wees niet de persoon die altijd de rotklusjes doet
Je kunt nog zo hard werken, als jij de persoon bent waar iedereen zijn rotklusjes bij kwijt kan dan doet dit je imago geen goed. Wees niet de koffiehaler, de persoon die alle vervelende klusjes opknapt, diegene waarbij je collega’s altijd extra werk kunnen neerleggen.

Hoe meer rotklusjes je aanneemt, des te meer rotklusjes jouw kant op zullen komen. Je collega’s zullen denken dat je geniet van dit soort werk en zullen dolgraag nog meer werk op je afschuiven.

Vraag je altijd af of een klus jou ook iets oplevert. Zo niet, leg dan vriendelijk uit dat je geen tijd hebt voor deze klus. Richt je aandacht op taken waarmee je verder komt, niet op taken waarmee iedereen in het bedrijf verder komt, behalve jij.

Lees de andere 3 tips op Directiesecretaresse.nl