Je eerste werkdag na je vakantie

Vakantie is altijd leuk, maar de eerste dag terug op het werk is voor vele mensen al snel een domper op de feestvreugde! Je wordt overladen met werk en weet niet waar je eerst aan moet beginnen.
Wij geven je tips om je eerste dag na je vakantie te overleven en het vakantiegevoel zo lang mogeljk te bewaren.

Neem de tijd om even bij te praten met je collega's
Als je onmiddellijk aan de slag gaat, ben je niet op de hoogte van wat er tijdens je vakantie op het werk gebeurd is. Praat eerst even met je collega's. Niet alleen over de laatste roddels, maar ook over dingen die van belang zijn voor jouw job. Zo zijn er misschien nieuwe mensen aangeworven of is er iets veranderd aan de manier van werken.

Lees eerst je mails
Als het mogelijk is, kan je best eerst je mailbox doorlopen voor je aan andere dingen begint. Zo ben je op de hoogte van wat er tijdens je vakantie gebeurd is en zal je efficiënter aan je werk kunnen beginnen.

Hou je aan je goede voornemens
Heel wat mensen komen terug van vakantie met het goede voornemen om meer van het leven te genieten, zich minder snel te laten opjagen enz. Denk af en toe eens terug aan wat jij je had voorgenomen tijdens je vakantie en hou je daar ook aan.

Plan een ontspannende lunch
In plaats van je broodje snel aan je bureau op te eten, kan je op je eerste werkdag na je vakantie beter een ontspannende lunch plannen met collega's. Zo kan je wat over je vakantie praten en zal je je vakantiegevoel langer kunnen vasthouden.

Lees verder op Stepstone