Marriott en Sheraton fuseren tot 's werelds grootste hotelgroep

De hotelketen Marriott neemt voor 12,2 miljard dollar zijn kleinere sectorgenoot Starwood Hotels, bekend van Sheraton, over en wordt zo wereldwijd marktleider.

Dat Marriott nu plots opduikt als overnemer van Starwood, is enigszins verrassend. De afgelopen weken werd druk gespeculeerd over een nakende overname van de uitbater van België's grootste hotel, de Sheraton aan het Brusselse Rogierplein. Maar daarbij vielen eerder de namen van het veel kleinere Hyatt en enkele onbekende Chinese spelers.

Maar nu blijkt Marriott dus aan het langste eind te trekken. De groep katapulteert zich daarmee meteen naar de top van de lijst van grootste hotelgroepen ter wereld, gemeten naar aantal kamers. Tot dusver moest de Amerikaanse groep nog zijn landgenoten Hilton en Intercontinental Hotels Group (Crowne Plaza en Holiday Inn) voor zich dulden.

Door de samensmelting van Marriott en Starwood ontstaat een gigant die wereldwijd 1,1 miljoen kamers verspreid over 5.500 hotels uitbaat. Op pro forma-basis is de groep goed voor een jaaromzet van 2,7 miljard dollar.

Bron: De Tijd