Meer privacy op het werk

Op basis van wereldwijd onderzoek naar privacy, onder meer dan 10.000 kantoormedewerkers van grote bedrijven in veertien landen, heeft Steelcase vijf verschillende manieren onderscheiden waarop kantoorwerkers privacy voor zichzelf trachten te bewerkstelligen. 

Privacy die ze nodig hebben om taken uit te voeren waarbij een hoge mate van concentratie is vereist, om zaken te kunnen laten bezinken en te reflecteren of simpelweg om nieuwe energie op te doen.

Universele basisbehoefte 
Privacy is een universele basisbehoefte die zich ook uitstrekt tot op de werkvloer. Vrijwel iedere kantoorwerker heeft behoefte aan een rustige, private werkplek waar ze gedurende de werkdag met regelmaat ongestoord en geconcentreerd kunnen werken. Privacy op de werkvloer valt op te telen in ‘informational privacy’ en ‘stimulation privacy’. Bij informational privacy gaat het om de mogelijkheid om persoonlijke informatie voor anderen af te schermen, bij stimulation privacy betreft het mogelijkheden om storende omgevingsinvloeden te voorkomen of te beperken. De wijze waarop mensen privacy nastreven is afhankelijk van iemands persoonlijkheid, gemoedstoestand en de taken die hij op dat moment moet uitvoeren.

Vijf manieren om meer privacy te genieten
De onderzoekers van Steelcase onderscheiden vijf verschillende manieren waarop kantoorwerkers privacy nastreven.

Lees het vervolg op Managersonline