Meet in Oostende: verslag

Twee keer per jaar organiseert AssistantClub het netwerk event 'Assistant meet Suppliers'. 
Om alle assistants en secretaresses de mogelijkheid te geven om op korte tijd in contact te komen met zo'n 30 exposanten (hotels, venues, convention bureaus, kantoorartikelen, relatiegeschenken, ...), organiseren we dit event elke keer in een andere provincie. Op die manier kunnen alle assistants, afhankelijk van waar ze werken en wonen, makkelijk langskomen.

Voor ons event in april 2018 zijn we van plan om naar West-Vlaanderen te trekken, en meer bepaald de stad aan zee Oostende.
Oostende is makkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer en heeft een mooi aanbod aan meeting faciliteiten.

Maar hoe begin je eraan?
We hebben contact opgenomen met Meet in Oostende. Zij zijn de specialisten, kennen Oostende en omgeving door en door, en bieden een gratis dienstverlening aan voor het organiseren van congressen, vergaderingen, teambuilding en incentives.

Na een vlot telefoongesprek met Thomas, tijdens dewelke we onze behoeften en verwachtingen hebben geschetst, stelde hij voor om naar Oostende te komen en samen 5 locaties te bezoeken die overeenstemden met onze selectiecriteria.

Op 1 maart was het dan zo ver. Trein genomen naar Oostende en anderhalf uurtje later in het station aangekomen waar we hartelijk werden ontvangen door Lieve en Thomas.

Meteen richting de 1ste locatie: Fort Napoleon. Een unieke locatie gelegen temidden van de duinen. Er is op de verschillende verdiepingen voldoende ruimte voorzien voor het organiseren van recepties, productlanceringen,  bedrijfsfeesten of seminaries. Op het dakterras is er een adembenemend zicht op zee en duinen. 
Na een heerlijk kopje koffie, want ja, in het Fort huist ook een restaurant en gezellige bistro, vertrokken we richting Ostend Sea P'lace.

Op de Wellingtonrenbaan van Oostende biedt Ostend Sea P'lace meerdere volledig gerenoveerde zalen aan van verschillende grootte, allen prachtig in authentieke Belle Epoque-stijl. Wij waren vooral gecharmeerd door de zaal Bagatelle. In die zaal kan je op 3 verschillende niveau's de stands van de exposanten plaatsen. Vrij uniek.

We merken dat Oostende vrij compact is en dat alle belangrijke locaties zich op loopafstand van elkaar bevinden.

Tegenover de Wellington golf- en renbaan ligt wellicht het meest bekend 4-sterren hotel van Oostende, Thermae Palace. Een geklasseerd gebouw, ingericht in karakteristieke art-deco stijl. De recent gerenoveerde zalen baden in het licht en hebben een prachtig zicht op zee. Er zijn plannen om ook de andere ruimtes in het hotel onder handen te nemen. We zijn benieuwd ...

Eventjes verder bevindt zich vlakbij het casino en het Kursaal van Oostende een ander 4-sterren hotel, Andromeda. Ook dit hotel onderging recent een grondige renovatie. Het resultaat mag er zijn: aangename vergaderzalen met veel daglicht, een ontspanningsruimte voor coffee breaks en speelse momenten. Wat dacht je van tafelvoetbal of een balletje golf slaan? Of ga je liever relaxen in het zwembad, sauna of jacuzzi?

Het is ondertussen middag en onze magen beginnen te grommen. Gelukkig hebben Lieve en Thomas een tafel gereserveerd in een prachtig authentiek herenhuis met rustige binnentuin: 't Groot Huys. Hier kan je genieten van de informele sfeer van toen. De keuken is eigentijds, Belgisch en zuiders getint met o.a. pasta’s en salades en suggesties van vlees en vis.  Wij kiezen voor het 3-gangen lunchmenu, inclusief een glaasje cava. Een zelden geziene prijs-kwaliteitsverhouding.

Met een volle en tevreden maag zijn we al toe aan de laatste locatie die Lieve en Thomas voor ons selecteerden, Het Kursaal. Het is één van de grootste en best uitgeruste congres- en concertzalen van België. Het auditorium biedt ruimte voor zo’n 2200 personen, vier multifunctionele zalen en één meetingcenter met zes volledig uitgeruste zalen. Ook voor ons type evenement bieden ze een oplossing. Alles is er eigenlijk mogelijk.

Buiten gekomen nemen we afscheid van Lieve en Thomas die we bedanken voor de heel fijne ontvangst en tijd samen en vooral voor de perfecte keuze van de verschillende locaties.
We zijn gecharmeerd door Oostende, alle locaties zijn makkelijk te bereiken en bij alle locaties is er voldoende parking.
Eén bepaalde locatie eruit kiezen zal dus moeilijk worden. Dat wordt wikken en wegen. Wordt dus vervolgd ...

Ben jij van plan om een meeting, event, congres, teambuilding of incentive aan zee te organiseren?
Neem dan zeker contact op met Lieve of Thomas. Zij helpen u met plezier verder en kunnen ook voor u de geschikte locaties voorstellen. 
thomas@meetinoostende.be - lieve@meetinoostende.be