Metamorfose voor hotel- en congrescentrum Ter Elst in Edegem

Er waait duidelijk een nieuwe wind in Ter Elst in Edegem. Het hotel- en congrescentrum onderging een totale metamorfose. Het complex werd de voorbije maanden uitgebreid met een grote evenementenhal van 1.000 m². Alle hotelkamers werden vernieuwd, en ook de look & feel binnen én buiten steekt nu in een modern jasje. Als kers op de taart verdween het oude sportcomplex en ging Ter Elst een partnership aan met David Lloyd voor de realisatie en uitbating van een hypermodern sportcentrum.

Ongeveer 5 jaar geleden kwam Ter Elst in handen van nieuwe eigenaars. Sindsdien werd er al meer dan 1 miljoen euro geïnvesteerd om het hotel- en congrescentrum in de Antwerpse zuidrand een eigentijdse uitstraling te geven. Alle 53 hotelkamers werden grondig aangepakt en vernieuwd. De ruime kamers (35 m²) kregen allemaal een individueel aan te sturen airco. De vernieuwing zette zich ook door naar de vergaderzalen die een grondige renovatie ondergingen.

De voorbije maanden maakte de voormalige bowlingbaan plaats voor de uitbreiding van de grootste polyvalente zaal tot een evenementenhal van 1.000 m². “Daar is veel vraag naar. Onze grote zaal leent zich nu uitstekend voor productpresentaties, recepties, beurzen, diners, grote meetings en galabals”, legt hotelmanager Tom Hendrickx uit. “De hal is volledig standaard uitgerust. Maar als onze klanten voor hun evenement hun eigen partners voor de catering en dergelijke willen meebrengen, dan kan dat perfect. Zij zorgen zelf voor alles en huren dan gewoonweg de zaal. Maar wij kunnen hun wensen qua omkadering ook invullen.”