Minder kans op carrière als je niet voltijds werkt

Parttime werken blijft aan populariteit winnen. Vooral viervijfdejobs zijn aan een stevige opmars bezig. De voorbije vijftien jaar is het aantal werkkrachten dat het uurrooster met één vijfde terugschroefde, zelfs verdubbeld. En hoewel het de jobtevredenheid ten goede komt, wordt het er wel niet gemakkelijker op om snel de carrièreladder op te klimmen.

"Bedrijven staan er vaak niet voor te springen om hun werkkrachten minder uren te laten presteren", weet Hermina Van Coillie, HR Research Expert bij Securex. "Dat komt omdat werkgevers met erg stereotiepe gedachten in hun hoofd zitten. Ze gaan er vaak van uit dat mensen die niet elke dag komen werken, minder belang hechten aan hun job. Terwijl dat idee helemaal niet klopt."

Securex voerde de voorbije jaren verschillende studies uit om te onderzoeken waarin voltijdse en deeltijdse werknemers van elkaar verschillen. Zo ontdekte de HR-dienstverlener dat werknemers die minstens 50 procent  werken even gemotiveerd zijn en met evenveel plezier naar het werk komen als hun voltijdse collega's.

Lees verder op HLN