Mobiliteitsbudget: steeds wenselijker en haalbaarder

Uit een studie van HR-dienstverlener SD Worx blijkt dat veruit de meeste Belgische werknemers nog het liefst per auto gaan werken. Tegelijk stijgt de belangstelling voor een mobiliteitsbudget dat alternatieven vergemakkelijkt.

In Wallonië gaat 94% van de werknemers per auto naar het werk, in Vlaanderen 81% en in Brussel toch ook nog 61%. Van de alternatieve vervoersmiddelen is de fiets het populairst in Vlaanderen (14%). Brusselse werknemers maken het vaakst gebruik van het openbaar vervoer (36%).

Toch staan zowel werknemers als -gevers open voor alternatieven. Het mobiliteitsbudget, waarvoor de regering in april een wettelijk kader klaar wil hebben, kan hierbij een belangrijke rol spelen.

56% van de Belgische werknemers staat alvast positief tegenover het mobiliteitsbudget. 49% wil zijn auto vaker thuis laten staan. 58% verkiest aanvullend loon of een alternatieve vergoeding boven een bedrijfswagen. 56% ten slotte is geïnteresseerd in een mobiliteitsbudget om vrij te spenderen aan verschillende vervoersmiddelen.

Lees verder