Nest, de polyvalente venue die de 150 jaar van Nestlé viert

Om de 150 jaar van Nestlé te vieren werd op 2 juni Nest ingehuldigd. Deze polyvalente venue illustreert de geschiedenis van de groep en zijn merken en ligt in Vevey, daar waar alles begonnen is en waar de multinational nog steeds zijn hoofdzetel heeft.
In 2016 vermenigvuldigt Vevey het aantal belangrijke venues. Na het museum Chaplin’s World en het Alimentarium, is het nu aan Nest , een groot complex opgetrokken uit staal en glas en door de groep Nestlé ontworpen om zijn geschiedenis te vertellen en te vieren alsook de vele merken die vaak over de hele wereld bekend zijn. Nest ( het symbool dat terug te vinden is in het logo van Nestlé) is eerst en vooral een sterk link naar de oorsprong van de groep want het werd opgetrokken op dezelfde plek waar de jonge Henri Nestlé zijn eerste melkpoeder fabriek opbouwt in 1866, dus 150 jaar geleden.

Een museum, een ontspanningsruimte, een interactieve en pedagogische  ruimte…..
Nest ligt in de oude depots en is vandaag een hybride evenement ruimte van 4500 m² die ludiek en interactief is. Om te beginnen is het een plek van herinnering en een museum waar de bezoeker  wordt ondergedompeld in de geschiedenis van het bedrijf. Er is oa een “klank en lichtspel” dat hulde brengt aan de oprichter en de eerste drie verdiepingen illustreren de grote evenementen die de 150 jaar van het bedrijf en zijn producten zoals Maggi en Nespresso, gekleurd hebben. Het is ook een tentoonstellingsruimte en een leer ruimte, waar de vroegere en huidige challenges van de voeding onder spelvorm geïllustreerd worden. De ruimte heeft ook een toeristische rol te vervullen vermits de groep hoopt jaarlijks 250.000 bezoekers aan te trekken in de volgende 3 jaar. Nest is in feite een ludieke speelruimte voor families die ook interactief is en waar men in de 1600 m² Piazza die bij de ingang ligt en open is voor het publiek, kan komen eten.

Een aanbod voor evenementen
Nest is tenslotte ook een venue waar professionele evenementen welkom zijn. Nestlé heeft reeds gepland om er evenementen te organiseren voor de medewerkers en stelt het ter beschikking voor conferenties, symposia, meetings en seminaries. In La Villa, één van de drie gerestaureerde gebouwen die Nest uitmaken ( samen met La Fabrique waar het museum gedeelte is ondergebracht en la Boulangerie waar men Café Henri, een restaurant-bar kan vinden), bevinden zich het vroegere kantoor van Henri Nestlé daterend uit het einde van de  XIXde eeuw en is vandaag een polyvalente ruimte voor het organiseren van evenementen. Er kunnen verschillende zalen gehuurd worden en het is met een loopbrug verbonden met La Fabrique.

Voor meer informatie over Zwitserland, land van meetings & incentives, surfen naar http://www.myswitzerland.com/meetings