Nieuwe job

Bijna zeven op de tien werknemers (68%) in ons land geven aan dat ze het komende jaar waarschijnlijk op zoek zullen gaan naar een nieuwe job. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van het gespecialiseerde rekruteringsbedrijf Robert Half bij 1.000 Belgische bedienden.

Jobinhoud, pendeltijd en loon doen mensen van job veranderen
De arbeidsmarkt trekt weer aan en dat wil zeggen dat er meer jobs beschikbaar zijn. In zo'n situatie beginnen mensen vaak uit te kijken naar een nieuwe uitdaging. Uit het onderzoek van Robert Half blijkt dat vooral de grungegeneratie (geboren begin jaren 80 - begin jaren 2000) graag een andere job wil: 78% tegenover slechts 61% van de new-wavegeneratie (geboren begin jaren 60 - begin jaren 80) en 64% van de babyboomgeneratie (geboren halfweg jaren 40 - begin jaren 60). Ook het vertrouwen om een nieuwe job te vinden ligt hoger bij de grungers (57%) in vergelijking met de new wavers (33%) en de babyboomers (51%).

De redenen om van job te veranderen zijn niet louter financieel. Slechts voor de helft van de ondervraagden is een hoger loon doorslaggevend. Voor 57% zijn de jobinhoud en de mogelijkheid om door te groeien veel belangrijker. Een cruciale factor bij het aanvaarden van een nieuwe job is een verminderde pendeltijd of een betere ligging van het bedrijf. Voor 66% van de bedienden is dit de voornaamste reden om van job te veranderen. 42% wil een betere balans tussen werk en privéleven, dit speelt vooral een rol bij de new wavers (52%).

Bekijk de resultaten op Vacature