Van Der Valk vormt Ouwen Dok in Mechelen om tot hotel

Het voormalig stedelijk zwembad en douane-entrepot in Mechelen, beter bekend als de Ouwen Dok, wordt omgevormd tot viersterrenhotel. Het schepencollege heeft vrijdag de overdracht aan de Nederlandse horecaonderneming Van der Valk Hotels goedgekeurd.

Het historisch gebouw wordt omgevormd tot een hotel met 120 kamers op de eerste en tweede verdieping. De benedenverdieping blijft publiek toegankelijk met conferentiezalen en een wellness. De zwemkom blijft behouden als een helder waterbassin. Aan de zijde van het Keerdok wordt een stadsbrasserie ingericht die kan uitgroeien tot een nieuwe ontmoetingsplek aan het water.

Nadat de buitenrestauratie midden 2017 is afgerond, wordt de groep Van der Valk eigenaar van het gebouw. Zij starten dan de binnenrestauratie en de opbouw van het hotel. Groep Van der Valk investeert in heel het project 14,8 miljoen euro.

De nieuwe invulling van de Ouwen Dok is het startpunt van de herontwikkeling van de Keerdok- en Eandissite. Dit stadsvernieuwingsproject voorziet in een woonontwikkeling gericht naar het water. Daarnaast worden ook andere functies, zoals een randparking, horeca, buurtgerichte handel,… geïntegreerd.