VUCA: VAN STRESS EN ANGSTEN NAAR PLEZIER EN ONAFHANKELIJKHEID

Hoewel de technologie ontstond met het idee om ons te dienen, worden we er soms slaaf van. We zijn non-stop verbonden en krijgen continu prikkels binnen, waardoor we amper rust krijgen. Ons brein dreigt zich te verliezen in alles wat steeds sneller op ons afkomt. De gevolgen: demotivatie, angst, stress, burn-out, absenteïsme en allerlei welvaartziektes.

Leer je brein kennen
Toch is er een oplossing voor meer mentale weerbaarheid en die zit gewoon in je brein. Het enige wat je moet doen, is de gebruiksaanwijzing lezen, jezelf leren kennen en af en toe op de pauzeknop duwen.

Om te beginnen is het belangrijk om jezelf een aantal goede vragen te stellen. Streef jij als management assistant altijd naar perfectie? Perfectie die nooit haalbaar is, omdat de werkelijkheid altijd verandert of omdat je bang bent om fouten te maken. Of durf jij om vooruit te geraken toch te gaan voor een snellere reactie, met het risico op imperfectie? Ik daag je graag  uit de oefening eens te doen als ‘perfectionist’.

De perfecte imperfectionist
Streef naar de perfecte imperfectionist. Durf falen, en laat jezelf toe om te mislukken. Wees niet bang van negatieve feedback en leer hieruit. Want wat als mislukken helemaal niet zo negatief is? Wat als je de verantwoordelijkheid neemt en durft leren uit je mislukkingen?

De hightech wereld van vandaag is heel veeleisend. Je moet continue ultra verbonden zijn en snel reageren op wat op je afkomt. En precies daarin blinkt je brein uit.

Lees verder