Wandelen na de lunch: productiever en minder stress


Een nieuwe studie toont aan dat een lunchwandeling bijzonder interessant kan zijn voor de productiviteit én samenhang op het werk. Het korte uitje beïnvloedt immers het humeur van mensen positief én maakt ze beter bestand om met stress om te gaan. Bovendien: vaarwel, lunchdip. Althans, dit geldt voor mensen met ‘zittend werk’.

Al vele studies hebben zich gebogen over de lange-termijneffecten van wandelen. Doorgaans gaat het dan al om een stevig parcours en de effecten op de gezondheid. Niets mis mee, maar nu is er een nieuw onderzoek dat het effect van een korte wandeling tijdens de lunchpauze op een werkdag onder de loep geschoven heeft. Wat doet een beetje beweging en even frisse lucht happen na de lunch? Welke impact heeft dat op het werk?

De New York Times bericht over precies zo’n studie die zich expliciet richtte op mensen met een ‘zittend beroep’. De 59 vrijwilligers uit het onderzoek werden zomaar in twee groepen verdeeld. Eén groep startte onmiddellijk met een tien weken durend wandelprogramma. Drie keer per week werd er tussen de middag, in eigen tempo, een half uur gewandeld.

Bron: HR Square