Wat trek je aan naar kantoor bij 20 graden en meer?

Het blijft lastig, zomer op de werkvloer. Want je mag je dan de pleuris zweten in een lange broek en gesloten schoenen, in slippers en korte broek moet je toch echt niet komen aandraven wil je professioneel ook maar een beetje serieus genomen worden. Maar wat doe je dan wel aan als het zo'n 20 graden en meer is?

Natuurlijk hangt veel af van jouw werkplek. Het spreekt voor zich dat je als bankier netter gekleed gaat dan iemand die bijvoorbeeld in de creatieve sector werkt. Kijk dus vandaag best eens goed naar de outfits van je collega's. Komen alle vrouwen in zomerjurkjes en sandalen naar het werk, dan hoef ook jij je daar morgen niet om te schamen. In sommige bedrijven zijn er specifieke dresscodes bij warm weer, dan zit er helaas niet veel anders op dan die te respecteren. Heb je wel vrije keuze maar wil je toch niet underdressed zijn? Dan zijn deze tips iets voor jou.

Een 'nette' jurk
Wat je vooral wil vermijden op het werk is de zogenaamde strandlook. Een lange maxi-jurk mag dan wel je benen bedekken, zeker in combinatie met sandaaltjes lijkt het net alsof je ieder moment naar zee kunt (of wil) vertrekken. Gelukkig zijn er genoeg 'degelijke' jurken op de markt, die daarom niet saai of te formeel hoeven zijn. Blote benen kunnen trouwens perfect (niét als man), maar vermijd dan wel een diep decolleté of blote armen. Zo blijft het allemaal wat in balans.

Een jumpsuit 
De jumpsuit blijft een topper voor de zomer, want comfortabel, stijlvol, niet te bloot én ze besparen je ook nog eens heel wat tijd in de ochtend. Alleen onhandig als je naar het toilet moet, maar je kan natuurlijk ook niet te veel verwachten van een kledingstuk. 

Meer tips op HLN