Winter en Voorjaar tradities in Zwitserland

Winter en Voorjaar tradities – Een periode in Zwitserland met veel feesten die u makkelijk in het programma van uw meeting of incentive kunt inbouwen.
In Zwitserland vindt men meer en meer feestelijkheden op de kalender in de winter en het voorjaar tegenover de zomer. Dit is vooral doordat de landbouwers over meer tijd beschikten in de winterperiode.

Karnaval tradities
Voor de vasten wilt iedereen genieten en zich nog eens laten gaan, of zich een andere identiteit aanmeten met maskers en kostuums: dat zijn de punten die alle karnaval vieringen over het hele land gemeen hebben. De karnaval tradities baseren zich op oude heidense lenterituelen, christelijke rites en internationale populaire tradities. In bepaalde kantons is het karnaval helemaal gebaseerd op heidense rituelen; ze gaan hulp bieden aan de zon die door de winter demonen wordt aangevallen, door middel van lawaai en ze verdrijven de winter geesten door maskers op te zetten. Het karnaval van Basel (duurt 72 uren) en Luzern (6dagen feest) zijn de meest bekende manifestaties.

Lente in Zwitserland
Het officiële einde van de winter in Zürich wordt gevierd met het traditionele feest "Sechseläuten" dat letterlijk wil zeggen dat de klokken zes(18u) uur luiden. Dit feest heeft traditioneel plaats op de derde zondag /maandag van april (1 week later indien het samenvalt met Pasen). Het feest van de Lente zou inderdaad in maart moeten plaatsvinden maar werd één maand later gepland omdat het weer gewoonlijk niet erg betrouwbaar was. Het beroemde Sechseläuten stamt uit 1818  toen een commerciële gilde werd opgericht die avondoptochten organiseerde. De eerste Sechseläuten processie werd gehouden in 1839, en alle gilden deden mee. Sinds 1862 eindigt Sechseläuten met de verbranding van de reus «Böögg», «een sneeuwman» die 80 kg weegt en drie meter hoog is en gevuld is met knallende bommetjes als symbool voor het wegjagen van de winter. Op het geluid van de mars van Sechseläuten galopperen groepen ruiters rond de Böögg tot deze volledig is ingestort. De explosie van de kop van de Böögg staat symbool voor het einde van de winter. De legende zegt dat hoe sneller het hoofd ontploft, hoe warmer en lang de zomer zal zijn.

De «Top Events of Switzerland»
Dit zijn de acht wereldvermaarde evenementen op gebied van kunst zoals Art Basel (15 – 18.06.2017), film, muziek, zoals het Montreux Jazz Festival (30.06 – 15.07.2017) golf, atletiek en ruitersport. Door de uitzonderlijke kwaliteit van de getoonde kunstwerken, de musici of nog de deelnemende top atleten, behoren deze evenementen zonder twijfel tot de wereldtop. Zij brengen de culturele, linguïstische, culinaire en pittoreske eigenschappen van Zwitserland samen en onderlijnen ook de uitzonderlijke diversiteit. Ontdek alle Zwitserse Top Events  zodat u uw volgende evenement kunt afstellen op één van de Top Events van Zwitserland: http://www.myswitzerland.com/nl-be/seminaire/top-events-of-switzerland.html

Voor meer informatie over Zwitserland, land van meetings & incentives, surfen naar http://www.myswitzerland.com/meetings