Yoga op het werk

Negen minuten per dag. Meer heb je niet nodig om bewuster, flexibeler en creatiever te zijn op je werk. Allemaal dankzij ‘business yoga’. Mirelle van den Anker schreef er een boek over, met oefeningen voor aan je bureau of tijdens vergaderingen.

Als database marketing consultant op het hoofdkantoor van ING wist Mirelle van den Anker maar al te goed wat dagelijkse werkstress was. ‘Ik had aanhoudende RSI-klachten (verzamelnaam voor klachten zoals die te maken hebben met het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde bewegingen, zoals de sms-duim, red.) die maar niet over gingen’, vertelt ze. ‘Alleen door yoga te doen, ging het wat beter. En nadat ik besloten had een lerarenopleiding yoga te gaan volgen, verdween de pijn. Tijdens mijn lerarenopleiding waren mijn eerste studenten mijn collega’s. Bij slecht weer trokken we niet naar de studio, maar deden we de oefeningen gewoon op kantoor. Het effect bleek hetzelfde.’

Max. 9 minuten

Elke meditatie duurt maximaal negen minuten. De NineMinMax®-meditaties bestaan uit drie oefeningen van drie minuten, die een maximaal effect beloven in de kortst mogelijke tijd. De oefeningen zijn heel kort, perfect afgestemd op drukbezette mensen met niet zoveel tijd. Je kunt ze gewoon op kantoor doen, met je kleren aan, al is het aangeraden om je schoenen en sokken even uit te doen en te telefoon stil te zetten.

‘Hoe druk het ook is, iedereen heeft wel negen minuten per dag. Het moeilijkste is er gewoon de tijd voor nemen. Sommige oefeningen doe je aan je bureau, andere terwijl je op de bus wacht of zelfs tijdens een vergadering. Het zijn gewoon technieken die je kunt leren. Ze geven je ruimte om op een andere manier met stress om te gaan’, aldus van den Anker.

Lees verder op Jobat