Zwitserland: Steden en hun geheime kantjes

Wanneer we aan Zwitserland denken, is het eerste wat in onze gedachten opkomt waarschijnlijk Bergen. De natuur in zijn vele vormen is waarvoor Zwitserland het best gekend is. En toch zijn er vele verborgen schatten te vinden in de Zwitserse steden die zeker de moeite waard zijn. We willen u graag enkele verborgen kantjes van steden toelichten waar u misschien nog niet aan geacht heeft , maar die zeker een interessante bijdrage kunnen zijn voor uw volgende vergadering, congres of incentive reis.

Kom mee op een korte citytrip!

Geneva Mystery
Stort u op de kwestie Geneva Mystery en onderzoek hoe het zat met professor Archibald Kymerion en diens mysterieuze verdwijning op een avond in juni van het jaar 1893.

Geneva Mystery is een spannend raadselspel, waarbij u Genève op originele wijze kunt ontdekken. In een combinatie van geschiedenis en fictie brengt deze kwestie u naar de historische en met symboliek beladen plaatsen in de binnenstad, zoals b.v. de kathedraal Saint-Pierre, de opgravingsplaats of naar het internationale Reformatiemuseum. Een heerlijk avontuur in een buitengewone, natuurlijke omgeving.

Hotspots van Urban Art – Basel
Voor degenen die de werken onder begeleiding van kunstenaars  van het genre willen zien, organiseert Artstübli - platform en galerie voor stedelijke kunst en cultuur, op aanvraag specifieke Graffiti- en Street Art-wandelingen. Deelnemers wandelen in 1 tot 2 uur langs indrukwekkende muurschilderingen en uiteenlopende vormgevingstechnieken. De wandeling volgt het beroemde spoortraject van Bazel dat al decennialang het domein is van graffiti. Het is een reusachtig graffiti-museum dat je gezien moet hebben.

Geursporen volgen in Bern
Hoe ruikt eigenlijk de Bernse kerk St. Peter en Paul. Hoe zou het vroeger hebben geroken bij het “Wöschhüsi” in het Mattequartier? In Bern is er niet alleen veel te zien, maar ook een en ander te ruiken.

Op deze vragen kunnen deelnemers van de rondleiding “Bern, je neus achterna” een antwoord krijgen. De bezienswaardigheden van de stad worden door geuren verbonden en de rondwandeling stimuleert behalve ogen en oren ook het derde zintuig. Als hoogtepunt creëert de deelnemer aan het einde van de rondleiding een eigen Bern-geurtje, dat als aandenken mee naar huis mag genomen worden.

Lucerne’s hipste buurt
Waar ooit kalveren werden verhandeld, vind je in het Bruchquartier tegenwoordig vele cafétjes, fraaie ateliers en fantasierijke boetieks. De prefecte plek om enkele uurtjes vrije tijd door te brengen met shoppen, terrasjes doen of gewoon kuieren.

Bijna 60 jaar lang was het Bruchquartier het toneel van de kantonnale veehandel, toen hadden de omwonenden genoeg van de troep en de stank: in 1971 was het over en uit met de veemarkt. Tegenwoordig is het Bruchquartier, de stadswijk in Luzern waar het gebeurt. Hier vind je schitterend lokaal ambachtelijk werk, bijvoorbeeld in boetiek Treger en het label Mimoa.

Dit is slechts een kort overzicht van de vele verborgen kantjes die te ontdekken vallen in de Zwitserse steden.

Voor meer gedetailleerde informatie en – gratis – advies voor uw volgende evenement in Zwitserland, kunt u steeds terecht bij het Switzerland Convention & Incentive Bureau te Brussel.

Your Switzerland Convention & Incentive Bureau
Myriam Winnepenninckx + 32 2 345 83 57
MySwitzerland.com/meetings